درزانقطاع چیست؟

ساختمان های بزرگ و عریض به صورت بلوک های مستقل طراحی میشوند. زیرا بر اثر انبساط و انقباض ناشی از دما و یا حرکت های زمین به سازه آسیب وارد میشود .
برای جلوگیری از خسارات به چند بلوک تقسیم و فاصله ای بین این بلوک ها ایجاد میکنند که به آن فاصله درزهای انقطاع یا انبساط میگویند.

در ساختمانهای بلند بین دو بلوک کوتاه و بلند نیز درز انقطاع قرار میگیرد.

مکان درز و همچنین عرض درزهای انقطاع توسط مهندسان سازه با درنظر گرفتن حرکات عمودی و افقی ساختمان تعیین میشود.

چه خساراتی ممکن است بر اثر استفاده نکردن از پروفیل های درزانقطاع و یا اشتباه نصب کردن آن و حتی انتخاب نامناسب پروفیل ممکن است بوجود بیاید؟

ترک روی سقف،دیوار و سقف ها و دفرمه شدن و تغییر شکل پروفیل ها ،مشکلات عایق کاری و خرابی در نقاط ثابت به وجود میاید .
برطرف کردن مشکل و خرابی ها و نصب پروفیل های صحیح مستلزم هدر رفتن هزینه و زمان زیاد میباشد .
از این رو علاوه بر انتخاب پروفیل مناسب استفاده از اکیپ های اجرایی حرفه ای و کارآمد با تجربه بسیار مهم است.

در کدام ساختمان ها درزهای انقطاع باید استفاده گردد؟

در کف طبقات ،دیوارها و سقف ساختمان های بزرگ و وسیع مانند مال ها ،هتل ها ،مراکز تجاری ،کارخانه ها ،استادیوم ها با توجه به خاک و وزن ساختمان هر 20 الی 30 متر باید درز انقطاع تعبیه گردد.

نکات مهم در کاربرد پروفیل درز انقطاع :


1-پهنای ژوئن بایستی از زیرسطح دال تا روی کفسازی یکسان باشد .

2-لبه های درز یعنی دقیقاً همان جایی که پروفیل ها نصب میگردند بایستی به خوبی آماده گردند و لبه های داخلی که صاف نیستند بایستی کاملاً تراز شوند .

3-پروفیل ها بایستی محکم بصورتی که هیچگونه حرکتی نداشته باشند در جای خود قرار گیرند .ملات آماده با مقاومت بالا (5/50DN/MM2) میتواند بر روی پروفیل در صورت نیاز استفاده شود.

4-فاصله بین پیچ ها در طول پروفیل و بین پیچ ها و لبه درز بایستی یکسان بوده و مطابق دستور العمل اجرا باشد.

دسته بندی پروفیل ها

الف : پروفیل جهت نصب در کف

انتخاب پروفیل صحیح برای کف بسار مهم میباشد ،چنانچه سطح عبوری تحت اثر باری بجز تردد انسان باشد ،اطلاع از نوع و میزان بار جهت جلوگیری از آسیب ناشی از بار بر روی پروفیل بسیار حائز اهمیت خواهد بود ،این بارها میتواند ویلچر،برانکار،ماشین شستشو،ترولی،خودرو،جرثقیل و یا کامیون باشد.

نوع و مقدار این بارها در استانداردهای DIN1055 و DIN1072 تعریف شده میباشد.

ب : پروفیل جهت سقف و دیوار:

برخلاف پروفیل های درزانقطاع کف ، پروفیل های سقف و دیوار تابع تغییرات بار نمیباشد .همچنین پروفیل های دیواری بایستی از نظر زیبایی و مشابهت با پروفیل های کف مطابقت و همخوانی داشته باشند ، پوشش درز انقطاع در نما باید در فضاها به صورت همگون استفاده شوند.

فراموش نکنیم انتخاب نابجای یک پروفیل میتواند دلیل نتایج ناخواسته بعدی باشد .

ج: پروفیل جهت استفاده در بالکن ها

این نوع پروفیل ها باید ضد آب بوده و همچنین با عایق اجرا شده در محل، چسبندگی مناسبی را ایجاد کند،همچنین این پروفیل ها با هدف ایزولاسیون در دیوارهای نگهبان و فونداسیون ها استفاده میگردد.

د:مسدود کننده های آتش ( دود بند):

این قطعه با هدف جلوگیری کردن از انتقال دود و آتش از طریق درزهای انتقاع برای یک زمان حداقل 2 ساعته طراحی و تولید شده است.مصالح مورد استفاده در تولید آن از فیبر پایه معدنی یا پشم سنگ بوده که دارای کلاس A1 ( غیر قابل اشتعال)مطابق با PART1 استاندارد ARDIN4102 میباشند.

 

گروه بازرگانی آرتا وارد کننده پروفیل درز انقطاع و انبساط از ترکیه